Keskimatkalla kilpailunjälkeistä draamaa

Miesten pääsarjan (H21) tuloslistat ovat kokeneet useita muutoksia iltapäivän ja illan aikana.

Miehillä rastivälillä 7-8 lähes 15 urheilijaa koki kilpailun edetessä hylkäyksen kielletyksi alueeksi merkityllä jäällä hiihtämisen vuoksi. Jääreitinvalinta oli n. 40-50 sekuntia nopeampi, kuin latu-uria käyttäneiden urheilijoiden reitinvalinnat.

Sveitsi ja Bulgaria protestoivat jäällä hiihtämisestä aiheutuneista hylkäyksistä M21-sarjassa ja juryn päätöksellä kyseinen rastiväli on mitätöity/poistettu kilpailuajasta. M21-sarjassa ketään ei näin ollen hylätty jäällä hiihtämisen vuoksi ja rastivälin mitätöinti vaikuttaa luonnollisesti myös lopullisiin tuloksiin.

Naisten sarjassa hylkäykset pysyvät voimassa, sillä protesti ja juryn päätös koskivat vain M21-sarjaa.

Comments
Anni Toiviainen