20 päivää kisoihin. Onko lunta, missä mennään?

Ensimmäiseen kilpailuun on aikaa 20 päivää (ja muutama tunti extraa). Viime aikojen lumisateet ovat kiertäneet Imatran visusti, eikä muutosta selkeästi parempaan ole lähiaikoina luvassa. Osa joulukuun alun lumikinosten aikaan ajetuista pohjista on kohtuullisen hyvässä kunnossa, mutta lisää lunta alueelle edelleen kaivataan.

Spekulaatioita kilpailujen perumisesta ja varapaikasta on käyty runsaasti niin kilpailijoiden kuin paikallisen lehdistönkin toimesta, mutta iloksemme voimme todeta seuraavaa:

Kilpailujen keskiönä tulee suunnitellusti olemaan Imatran Ukonniemen alue. Tiistain EM-sprintti sekä keskiviikon EM-sprinttiviesti tullaan kilpailemaan stadionin lähimaastoissa aiotusti. Avajaiset, joukkueenjohtajien kokoukset sekä illanvietot säilyvät Imatralla. Mahdollisuudet pitkän matkan kisaamiselle suunnitellulla alueella ovat myös hyvät.

Mikäli lunta ei seuraavan kahden viikon aikana tule lisää, muut kilpailut joudutaan siirtämään varamaastoon. Varamaasto on löytynyt kisajärjestäjätkin yllättäen vain noin 40 minuutin ajomatkan päässä Imatralta. Ruokolahden Ahvosenkylällä on täysi talvi ja kovat nietokset. Videokuvaa maastosta löydät täältä. Kilpailukeskuksen fasiliteeteissa joudutaan tässä tapauksessa karsimaan melkoisesti, mutta maasto on hienoa, kuten viime kesänä mm. MM-katsastuksissa mukana olleet urheilijat voivat kertoa. Kesäkisoista videokuvaa löydät tästä.

Kisat ovat valmiina alkamaan Imatran Ukonniemessä. Kisajärjestäjät tarkkailevat tilannetta tiukasti ja varautuvat myös lumen niukkuuden jatkumiseen. Lisätietoja tilanteesta kerrotaan tasaisesti kiihtyvään tahtiin.

Talviurheilun riemua kaikille hiihtosuunnistuksen ystäville!

Comments
Anni Toiviainen