Valvojat tarkastivat tiluksia Imatralla

Imatralla 6.-12.2.2017 järjestettävät hiihtosuunnistuksen arvokilpailut kokoavat ennätysmäärän hiihtosuunnistajia kamppailemaan mitaleista junioreiden EM-, nuorten MM-, aikuisten EM- ja veteraanien MM-kilpailuissa. Kun ilmoittautumisaikaa on jäljellä vielä kuukausi, kaikkiaan yli 600 nimeä löytyy ilmoittautuneiden listasta.

Kilpailujen järjestäjä on jo toista kertaa tilanteessa, jossa tapahtumalla ei ole kansainvälistä valvojaa. Molemmat tehtävään lupautuneet valvojat ovat peruneet osallistumisensa henkilökohtaisiin syihin vedoten. Tämä on tietyissä toiminnoissa hieman jarruttanut järjestelyiden etenemistä, mutta vain hiukan. Onneksi tapahtuman taustalla on vahvaa suomalaista valvojaosaamista, kun kansallinen valvoja Jouni Lipponen sekä ratavalvoja Petri Annila ovat paneutuneet kisajärjestelyihin. Molemmat suomalaiset valvojat kävivät tarkastamassa ja tarkentamassa kisajärjestelyiden etenemistä Imatralla joulua edeltävänä viikonloppuna. Tuolloin lumitilanne oli niin hyvä, että yli 80 % maastoon ajetuista urista oli hiihtokunnossa.

Ratavalvoja Petri Annila totesi maastoon ja ratoihin tutustumisen jälkeen ratatilanteen olevan ”hyvä, kuten sen tässä vaiheessa pitääkin olla.” Ratamestari Heikki Husu tiimeineen ei tule päästämään kilpailijoita helpolla. Aikuiset joutuvat pistämään kaiken fysiikan, taidon ja kokemuksen peliin mitalien eteen. Sen sijaan iäkkäimpien urheilijoiden sarjoissa esimerkiksi turvallisuus on ollut tärkeä kriteeri ratasuunnittelussa.

Kansallinen valvoja Jouni Lipponen piti näkemästää viikonloppuna. ”Harvoin tällaisissa puitteissa pääsee hiihtosuunnistuskisoja järjestämään ja valvomaan. Stadionin infra on kaikin puolin loistava kisajärjestelyille. Pukuhuoneet, parkkialueet, screen, organisaatiotilat, WC:t…kaikki löytyy valmiina.”

Elementit oikealle suurtapahtumalle ovat olemassa. Joko sinä olet osa tapahtumaa? Jos et, suosittelen vakavasti harkitsemaan. 😉

Jouluisin terveisin,

pääsihteeri Anni

Talvella 2016 stadionin toiminta polkaistiin kunnolla käyntiin SM-hiihdoissa.
Talvella 2016 stadionin toiminta polkaistiin kunnolla käyntiin SM-hiihdoissa.
Comments
Anni Toiviainen